17 juni 2016
19:30

Rinns AIK

IS Emtarna - Rinns AIK 1-2

Ikväll tog vi en välförtjänt tre poängare! Helt sanslöst att vi tvingas lida tills domaren blåste av matchen!

Vi fick tillbaka en hel del spelare som missade Kil matchen i söndags, vi startade med Josef i mål, Sonny, Marcus, Andreas H och Andreas E bildade försvaret! Till höger på mittfältet startade vi med Robin E, Jonas och Carl i mitten, Niclas till vänster. På topp Lars och Tommie!

Om vi fick en mardrömsstart sist så fick vi en bra start ikväll, 0-1 kom efter ca 2 min, vi fick en frispark som Andreas H slog, han hittade huvudet på Tommie och bollen gick otagbart för målvakten! Efter målet kände lagen lite på varandra, jag upplever ändå att vi har bra koll på motståndarna, vi följde vår matchplan nästan till hundra och tvingade hemmalaget till att slå långbollar på chans.

En kvart in i matchen följer Sonny med i en anfall, han gick in i mitten fick tag på bollen och sköt, tyvärr täcktes skottet av en försvarare. Runt den 20:e minuten så slår Marcus en låg boll till höger, Robin E tog emot, petade bollen förbi sin gubbe och gick inåt plan, han tog ett avslut i rätt snav vinkel och prickade stolpen, kvällens första ramträff!

Hemmalaget kom i en halv farlig anfall där deras måltjuv Guuled får med sig bollen men i sista stund avbeväpnades av Hedström, detta runt den 22:a minuten. Strax därefter så är det Jonas som spelade fram Robin E, denna gång så går avslutet rakt på målvakten. Nu dominerade vi stort, samma minut ser Lars att målisen är en bit ut och sköt, ribbans överkant och ut! Runt den 35:e minuten är det Carls tur att pricka ribban med en vacker skott! I den 42:a minuten så slog Andreas E ett fint inlägg som Lars får huvudet på men tyvärr är målvakten med på noterna. Vi skulle hinna med ännu en jättechans, det är Robin E igen som har lekstuga med sin gubbe, kom förbi och sprang längs kortlinje mot mål, han försöker slå in bollen mellan målisen och första stolpen men även här är målisen med och räddar till hörna!

Under halvtid fanns det inte mycket att rätta i vårt spel, små detaljer bara! Tyvärr så är vi lite loja i inledningen av andra halvleken. Hemmalaget försökte jobba sig in i matchen men i mitt tycke så känns det relativt lugnt. Vi vaknade till lite i den 58:e minuten, Lars, Niclas och Tommie hade ett fint samarbete där Tommie stod för avslutet, men även denna gång gör målisen det bra.

Vi bjuder in hemmalaget i matchen runt den 70:e minuten, två gröna går bort sig och bollen hamnade hos Mike som kunde skjuta in kvitteringen. Vi har ett otroligt lagmoral i Rinn, och direkt efter 1-1 målet jobbar vi till oss två hörnor, den första nickar Lars över, den andra är Hedström nära men bollen går tätt utanför.

Direkt efter 1-1 målet började vi förbereda två byten, inte för att vi var missnöjda med spelarna i fråga, men för att få in två utvilade spelare. Först byte Henric av Andreas E, Sonny byte kant. Sedan så tog vi in Joel på Niclas plats. Joel hann inte vara inne speciellt länge innan han frispelade Robin E,som i sin tur gör en typisk Robin mål, tar emot bollen, tar några löpsteg inåt plan och skjuter mot den bortre stolpen, 1-2 var ett faktum! Detta var runt den 75:e minuten!

Inför sista 10 minuterna väljer vi att ta ut Lars och stoppa in Robin J, Robin J ut på höger kanten och Robin E på topp, medvetna om att hemmalaget nu skulle tvingas lyfta upp mer folk ville vi ha Robin E på topp med sin snabbhet! Med ca 5 minuter kvar är det nära att vi får resultat med denna ändring, hemmalagets mittförsvar missbedömde en boll, samt Robins snabbhet, Robin hinner komma runt backen och före målvakten, rundar målvakten och får bollen lite för långt ifrån sig så han tvingas ta nån extra sidled steg innan han avslutar i burgaveln! Vi lyckades hålla 1-2, hemmalaget lyfte upp en hel del folk och hade en viss press på oss, men kom aldrig riktig fram till någon jättechans!

Vi gör som sagt en bra match ikväll, utan snack värda alla tre poäng som stod på spel! Alla gör ett kanon jobb och sätter laget före jag:et! Ett extra tack till Andreas H som spelade i mer än 60 minuter med krampkänningar i bägge låren! Ett ord även till Thomas som gick från startelvan förra matchen till att vara utanför matchtruppen men ändå på plats och stötta sina lagkamrater! Vill även nämna Alexander och Erik som ikväll fick ingen speltid!